La Catedral del vi de Nulles, l’esforç d’un poble

Després de l’arribada de la fil·loxera, que va suposar un greu moment de crisi per a la població, els habitants de Nulles creen el sindicat de Sant Isidre. Això els permet posar en comú tots els recursos i coneixements per poder tirar endavant un projecte conjunt: aixecar un celler per al poble on totes les famílies hi puguin elaborar el vi. Per poder construir la Catedral del vi de Nulles van haver de demanar ajut econòmic al Banc de Valls. L’any 1919, la Junta del Sindicat Agrícola de Sant Isidre, dirigida per Francesc Boronat Montserrat, va encarregar a Cèsar Martinell el projecte degut a la seva experiència en cellers.

Catedral del Vi, joia modernista

L’arquitecte modernista va realitzar l’encàrrec basant-se en tres pilars bàsics: la funcionalitat, el gust per la tradició constructiva rural i la utilització de materials autòctons. El resultat va ser un celler que destaca tant per la seva bellesa com per reunir tots les qualitats necessàries per a l’elaboració del vi.

D’aquesta manera és com el celler comença a créixer fins al punt de necessitar ampliacions que es va dur a terme una anys més tard.

Fa més de 400 anys el poble de Nulles s’esforça en fer un vi de qualitat i treballa dia a dia per millorar i oferir productes enològics amb caràcter. En els darrers anys Adernats ha fet una aposta per l’enoturisme i ha obert les portes de la Catedral del Vi per a que tots puguem gaudir d’aquesta obra arquitectònica. Us animem a que descobriu tots els secrets que amaga aquesta construcció.

Reserva ara el teu pack experiència!

Propostes enoturístiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *