Activitats en família a la Ruta del Císter

La comarca de l’Alt Camp ens agrada tant perquè amaga paisatges preciosos, gastronomia, cultura, història i tradicions. A continuació us expliquem què podeu fer a l’Alt Camp en família i amb nen. Veniu a gaudir de tot un món d’experiències.

Des de la prehistòria al modernisme

Una de les propostes més conegudes és la Ruta del Císter. Actualment existeixen una gran quantitat de rutes per gaudir de la natura en família i amb els més petits. A la Ruta del Císter podreu escollir entre una àmplia oferta cultural. Podreu visitar el monestir de Santes Creus, el celler modernista Adernats de Nulles o descobrir el nostre passat íber al Jaciment de Rabassats.

Aprendre i divertir-se en família

Si passeu aprop de Nulles no us podeu perdre la Ruta dels Tanins en carro i cavall d’experienciesrurals.com. Una activitat per tota la família on visitarem el jaciment Íber de Rabassats i gaudirem de les rutes en carro i cavall per la natura. Una oportunitat única per comunicar-vos amb els cavalls i aprendre a conduir un carro a la vegada que aprenem.

I si feu parada a l‘Espluga de Francolí, un dels pobles més turístics de la Conca de Barberà podreu visitar en família les coves prehistòriques, fer la ruta aventura pel riu subterrani o visitar el Museu de la Vida Rural.

Visitar Montblanc amb nens també és una proposta molt atractiva que es pot fer en qualsevol época de l’any. Els festivals i activitats per gaudir en família són: el festival de Lego (Brickània) al mes de juny; el festival de ceràmica al setembre, en què també organitzen activitats per a nens, i el de Playmobil (Clickània) a l’octubre.

També és un bon lloc on els més petits poden conèixer bé la llegenda de Sant Jordi i el Drac: es diu que va ser davant de la muralla de Montblanc on Sant Jordi va matar al famós drac que menjava donzelles.

Propostes gastronòmiques

Evidentment, si ens visiteu en aquesta època de l’any podreu gaudir d’un element gastronòmic excepcional: els calçots. Valls és la capital de la comarca. A banda de ser coneguda com el km 0 del mòn casteller també té el campanar més alt de Catalunya.

El postre més típic de la comarca són les coques de recapte confeccionades amb pebrot, ceba i avellanes i també s’afegeix butifarra.

Per acabar no hem d’oblidar tota la ruta dels cellers modernistes. Són edificis on es combina la funció de recollida, elaboració i emmagatzematge de fruits de la terra. L’Alt Camp i Conca de Barberà tenen la concentració de cooperatives modernistes més important de Catalunya.

Ruta en carro + visita al celler Adernats

Escapada Sant Joan a Nulles

Escapada Sant Joan, escapada casa rural junio, escapada san juan tarragona, escapada sant joan costa daurada Aquest any tornarem a viure un revetlla diferent però

Llegir més »

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.