Històries de carros i carretes…

Avui us volem descobrir aquesta curiosa història que ens retroba amb el passat, novament ens retrobem amb cavalls, carros i territori.

La forta nevada del 2010 Palamós va posar al descobert el primer tram de l’antic camí de traginers que des de la vall de Bell-lloc de Palamós es dirigeix fins a Fitor. Les neteges fetes van permetre treure a la llum un camí de carros. Antigament aquesta ruta era molt transitada per ramaders, carboners, llenyataires i sobretot traginers. El feien servir per traslladar tota mena de mercaderies amb carros i cavalls. El camí va convertir-se en una ruta indispensable per accedir a les Gavarres i altres pobles de l’interior.

Carros i cavalls, el passat del territori. És d’on venim, històries de traginers, carros i oficis

La recerca arran del descobriment d’aquesta ruta ha fet possible conèixer anècdotes i aventures dels traginers que freqüentaven el camí. A Palamós n’hi havia alguns que exercien de carreters tot l’any i d’altres que ho feien temporalment. Molts d’aquests traginers eren també camperols, pagesos, menestrals o bracers. Al disposar dels mitjans necessaris per realitzar el transport (un ruc, una mula o un carro), duien a terme aquesta feina això els permetia guanyar-se un sobresou.

Normalment, cobraven per viatge realitzat o per quarteres o somades transportades, o sigui a preu fet.

Els principals clients dels traginers palamosins de l’època eren, en primer lloc, el Comissionat General de les Fustes que coordinava el trasllat d’arbres tallats. Els arbres arribaven a Palamós des de diversos punts de la comarca per embarcar-se en vaixells napolitans. Els traginers carregaven aquestes peces de fusta, generalment de roure, i les conduïen fins el port on les venien. No obstant, era una feina dura i no absenta de problemes. El 18 de juliol de 1770 la porta de la casa que en Domingo Carles tenia a Sant Joan de Palamós va quedar esbotzada per una peça de fusta. La peça havia caigut del carro del traginer Francesc Mons mentre maniobrava amb el seu cavall. Finalment, el pobre traginer va ser qui va haver de pagar els desperfectes.

També fou freqüent el transport de productes derivats del treball del suro i de carbó procedent de les Gavarres.

Si voleu descobrir moltes més curiositats descarregueu-vos aquest interessant article de Gabriel Martí Roig:

[download id=”681″]

Tres Tombs Valls

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.