Els tresors de la plana de secà

Un poble que s’ha resistit a la industrialització

Ens trobem a la Plana de Secà del Camp de Tarragona. Un entorn privilegiat en un dels pocs pobles que conserva el seu encant allunyat de polígons. Nulles ens permet gaudir del dia a dia tranquil, d’un ritme de vida pausat i en contacte amb la natura.

La Plana de Secà de l’Alt Camp és casa nostra

El nostre territori forma part de la Plana de Secà de l’Alt Camp. La Plana de Secà s’ubica al centre de la comarca entre els rius Francolí i Gaià. Inclou de forma parcial 14 municipis de l’Alt Camp (Aiguamúrcia, Alió, Bràfim, Cabra del Camp, el Pla de Santa Maria, el Pont d’Armentera, Figuerola del Camp, Montferri, Nulles, Puigpelat, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella.

Però aquesta no és l’única gran plana de Catalunya, podem trobar-ne arreu del territori. A l’Empordà, Lleida o la Selva, així com el Delta de l’Ebre, dedicades en la major part als conreus o plantacions forestals de regadiu. Per contra, en el cas del Pla de la Costa Central els sòls urbanitzats dominen la major part dels espais. De manera que només les planes del Penedès, la Galera i el Camp de Tarragona encara inclouen importants extensions de conreus de secà. La valorització de les planes agrícoles de secà han estat fins ara deficient en termes de paisatge i biodiversitat. Tot i això, actualment a Catalunya es consideren entre els hàbitats amb major regressió.

Un entorn d’alt valor paisatgístic

És l’única que té tota la representativitat dels paisatges típics de la tríada mediterrània de secà de Catalunya. – herbàcies (cereals i lleguminoses), cultius arboris (oliveres, garrofers, ametllers) i vinya. A banda de l’innegable valor paisatgístic i econòmic també podem trobar-hi molts altres valors naturals i culturals. A experiènciesrurals.com ens encanta redescobrir la nostra història i tornar a fer les coses com ho feien els nostres avantpassats. Tots els costums i maneres de feinejar formen part de la cultura de la Plana de Secà de l’Alt Camp. Per això en les nostres rutes en carro i cavall tindreu l’oportunitat de viure una aventura de temps passats.

Us explicarem anècdotes, històries de carros i carreters i d’oficis. Passarem per una era i descobrireu que s’hi feia i perquè era rodona.

Si voleu gaudir de la natura i l’entorn no us podeu perdre les activitats que hem preparat per fer-vos gaudir una experiència autèntica i única a Catalunya.

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.