El contacte amb cavalls redueix l’estrès en nens i joves

Els cavalls són la nostra passió i a nosaltres no ens calen evidències científiques que ens diguin els beneficis d’estar amb equins. En totes les nostres rutes us expliquem anècdotes sobre ells i teniu l’oportunitat de gaudir amb ells. Són tantes les qualitats dels cavalls que fan que siguin els nostres millors amics…

Us deixem amb aquest interessantíssim article:

Beneficis de relacionar-se amb cavalls

Un estudi de 2015 de la Universitat Estatal de Washington (els Estats Units) revela que els nens i joves que estan en contacte amb cavalls experimenten una reducció substancial de l’estrès.

Els resultats de la recerca, publicats en el Butlletí Interacció Humà-Animal de l’Associació Estatunidenca de Psicologia d’abril de 2015, apunten al fet que la interacció entre persones i equins provoca un canvi en els nivells de l’hormona de l’estrès, el cortisol, en els nens i joves.

Es tracta del primer estudi en aquest sentit i basat en la prevenció, ja que està demostrat que els patrons saludables d’aquesta hormona poden protegir contra el desenvolupament de problemes de salut, tant física com mental. A més, les mostres de saliva es prenen de forma no invasiva i sense provocar canvis en les persones.

Evidències científiques

Mentre que altres estudis de la interacció humà-animal amb cavalls, gossos, gats i altres animals de companyia s’han centrat en la millora de les competències socials, l’autoestima i el comportament en els nens, fins al moment no s’havia comprovat el per què succeïen aquestes experiències positives. Aquest estudi es va centrar en un programa de 12 setmanes amb un total de 130 nens i nenes.

Els investigadors van partir de la premissa que l’hormona de l’estrès funciona segons la manera com percebem l’estrès i com l’enfrontem: l’estrès no és sol el que experimentem, sinó com interpretem la importància del factor estressant. Per exemple, un nen davant un cavall gran i desconegut pot experimentar més estrès que quan es troba amb un animal més petit i familiar.

Basat en tècniques naturals d’equitació, el programa va proporcionar 90 minuts a la setmana per a aprendre sobre el comportament del cavall, la seva cura, condícia, maneig, l’equitació i la interacció amb ells. Mentre que els participants van proporcionar sis mostres de saliva entre dos dies abans i després de les 12 setmanes. Els investigadors van comparar els nivells i els patrons del funcionament de l’hormona de l’estrès mesurant el cortisol. El resultat: els nens que van participar en el programa tenien nivells de cortisol significativament més baixos durant el dia i la tarda en comparació amb els altres nens. Els nivells més alts d’aquesta hormona, especialment en la tarda, es consideren un factor de risc potencial per al desenvolupament de la psicopatologia.

D’aquesta forma, l’estudi recolza altres recerques sobre l’impacte positiu de la interacció entre humans i cavalls fets per professionals en equitació terapèutica, pares de família i nens.

Font: equisens.es

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.