La bona calçotada a Valls, temps de plantar calçots!

Valls ciutat de la calçotada

La ciutat de Valls és coneguda per dues coses: pels castells i per la calçotada. Aquesta ceba tan exquisida diuen que se la va inventar en Xat de Benaiges – entrada al bloc sobre l’orígen del calçot -. Però com amb qualsevol hortalissa aquest pagès va haver primer de fer tot el cicle. Es comença per la plantada de les cebes que amb paciència i fred acabaran convertint-se en calçots. Durant l’agost i setembre es planten les cebes. Per gaudir d’una bona calçotada en caldran calçots de primera qualitat. Això ho aconseguirem plantant les cebes en una terra amb una mica de calç que donarà la dolçor típica del vegetal. Com diu un molt bon amic “El calçot vol fred” i així és. Amb un clima fred les cebes creixen més poc a poc i són més gustoses.

Una activitat única per descobrir tots els secrets de l’autèntica calçotada de Valls

Així, la millor calçotada és la que es fa a partir del gener ja que el fred ha fet que el calçot creixi lentament. Durant tota la temporada del calçots us proposem una activitat única per aprendre curiositats sobre la calçotada de Valls mentre conduïu un autèntic carro de pagès i els nostres cavalls. L’activitat inclou la calçotada en un dels millors restaurants de la comarca per gaudir a taula de tot el que hem après.
MÉS INFORMACIÓ EXPERIÈNCIES CALÇOTADA
calçotada valls

IGP Calçot de Valls

Per garantir que els calçots són de primera qualitat ja fa 25 anys que existeix la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”. Per etiquetar-se com a calçot amb IGP de valls el ceballot ha de fer entre 15 i 25 centímetres de cama blanca i d’1,7 a 2,7 centímetres de diàmetre. L’àrea de producció del Calçot de Valls no només es concentra a aquesta ciutat, sinó que està constituïda per terrenys ubicats als termes municipals de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. Per acostar-vos el món de la calçotada i totes les curiositats sobre els calçots, la salsa i aquesta tradició tan nostrada tornem a repetir l’Experiència calçotada.  

Escapada Sant Joan a Nulles

Escapada Sant Joan, escapada casa rural junio, escapada san juan tarragona, escapada sant joan costa daurada Aquest any tornarem a viure un revetlla diferent però

Llegir més »

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.