Els cavalls també van a l’SPA

Una sessió de massatge relaxant o un dia en un SPA són activitats relaxants que beneficien la nostra salut física i mental. De la mateixa manera els cavall tenen les seves fòrmules per relaxar-se.

Quan veiem un cavall que es rebolca podem associar-ho a múltiples causes. Fonamentalment existeixen dues causes que responen a aquest comportament una d’elles és precisament relaxar la tensió muscular. En rebolcar-se al terra, al fang, la neu i la pols el cavall entra en contacte amb les substàncies desengreixants del terreny. Això fa que les secrecions de greix del cabell dels cavalls es barregin amb el fang i la terra i també s’alliberin de qualsevol tipus d’insectes que els puguin causar malestar o picors. Això proporciona un efecte molt beneficiós que fa que s’elimini l’excès de greix (per ells és com una exfoliació) i la presència de paràsits i insectes.

L’altra causa és més aviat psicològica, rebolcarse els causa una gran sensació de relaxació. Qualsevol caball que acabi de treballar o realitzar un esforç en quant el deixem lliure en el seu box el primer que farà és rebolcar-se i alliberar-se de qualsevol tensió. Rebolcant-se damunt del terra escollit gaudeixen d’un bon massatge i aprofiten sovint per rascar-se parts del cos a les quals no arriben quan estan ergits. Tot i així cal estar a la guait ja que quan un cavall es rebolca també pot fer-ho per tal d’alleugerar algun dolor, és una de les causes que ens pot assenyalar un còlic. Quan el cavall sent molt dolor es revolca sobre sí mateix i quan acaba no s’aixeca, té la mirada trista i rebufa constantment. En aquests casos cal trucar al servei veterinari i començar a fer exercici amb el cavall per tal de donar movilitat als budells i conseguir així acabar amb el còlic en el millor dels casos.

El nostre Salao és un expert revolcant-se de felicitat, té un costum que mai falla, sempre que acabem d’enganxar o fer exercici amb ell es revolca fent tombs sencers sobre sí mateix. És el més avi de tots però està àgil com un poltre!

El petit Xucrut rebolcant-se després d'una dutxa

Escapada Sant Joan a Nulles

Escapada Sant Joan, escapada casa rural junio, escapada san juan tarragona, escapada sant joan costa daurada Aquest any tornarem a viure un revetlla diferent però

Llegir més »

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.