Experimentem a la plana de l'Alt Camp
Identificarem els conreus tipus de conreus i n'analitzarem les principals característiques.
Ens divertim mentre aprenem
Activitats didàctiques per a escoles
Continguts adaptats a cada cicle
Previous
Next

Activitats per a escoles i instituts, gaudiu d'una experiència única on treballarem conceptes i valors lligats al nostre territori.

Activitats per a escoles d'educació primaria

Descobrim la història, la natura i la tradició vitivinícola de Nulles

L’activitat per a escoles de primària que us proposem conjuntament la Cooperativa Vinícola de Nulles i experienciesrurals.com està especialment dissenyada perquè els alumnes aprenguin mitjançant l’experiència. El nostre objectiu és oferir-vos un dia complet per descobrir en profunditat l’entorn i la tradició vitivinícola de Nulles així com la comunicació amb els cavalls i els mecanismes dels carros.

Aquesta és una activitat per a escoles única a Catalunya per aprendre i experimentar. Visitarem i identificarem els conreus, les vinyes i la vegetació mediterrània al mateix temps que ens movem com ho feien en segles passats: en carro i cavall.

L’activitat té diferents parts per treballar per mòduls els objectius d’aprenentatge. Aquests objectius varien depenent el cicle i edats dels alumnes així com la metodologia.

Mitjançant una experiència en primera persona l’alumne coneixerà la història i les tradicions catalanes dels nostres avantpassats. Amb les nostres activitats per a escoles viureu una autèntica aventura interaccionant amb els cavalls i el carro.

Introducció al món dels cavalls i els carreters

Us presentarem els nostres cavalls i podreu raspallar-los mentre us parlem de les seves caracterísques.

El cooperativisme a Nulles

Visita al celler modernista de Cèsar Martinell i descoberta de l’entorn. Realitzarem un taller lúdic sobre el cooperativisme.

Aventura en carro i cavall

Farem equips i pujarem al carro que els mateixos alumnes conduiran, en acabar repartirem els carnets de conducció de carro!

A través d’una visita dinàmica els alumnes podran treballar per grups els diferents objectius de cada part de l’activitat. Acabaran la jornada coneixent les característiques dels cavalls i els carros.

Aprendran que és el cooperativisme i perquè va ser tan important a Nulles així com les varietats de secà que s’hi conreen. Veurem vinyes, garrofers, avellaners i ametllers i identificarem el fruit i les característiques dels arbres i conreus i les seves variacions depenent en l’època de l’any que els trobem. Vols saber-ne més sobre les nostres activitats per a escoles? Descarrega el dossier per a escoles >>>

Activitats per a escoles d'educació infantil

Pugem al carro de l'aprenentatge

En aquesta activitat especialment pensada per educació infantil aprendrem mitjançant l’experimentació.

Dividim l’activitat en tres parts que responen a tres objectius:

Descoberta de l’entorn amb el taller de natura – característiques dels conreus a la plana de l’Alt Camp, clima i vegetació mediterrània, identificació de la flora i fauna que ens envolta – aquests objectius es poden adaptar a les necessitats o programa de cada escola. En el següent bloc identificarem i ens comunicarem amb els cavalls, els podrem raspallar i donar-los menjar. D’aquesta manera els alumnes treballaran les seves habilitats comunicatives i parlarem de les sensacions que tenim en tocar-los o raspallar-los.

Aventura en carro i cavall

Finalment, el bloc més divertit és el de la ruta en carro i cavall! En aquest mòdul dividirem els alumnes per equips (tants com carros) i hauran de dur les regnes i identificar les varietats d’arbres o conreus per allí on passem.

En acabar la ruta si han sigut molt valents i valentes els donarem el carnet de conducció de carro personalitzat!

La nostra passió és aprendre de la nostra terra i compartir tot el que ens ensenya. Amb aquestes activitats per a escoles volem transmetre l’estima pel territori i el respecte pels animals.

Taller de natura

Segons l'època de l'any i les necessitats de cada escola desenvoluparem un taller de natura per descobrir i conèixer l'entorn. P. E. Taller de caixes niu, descobrim la vinya, etc.

Comunicació amb els cavalls

Us presentarem els nostres cavalls i podreu raspallar-los i donar-los de menjar mentre us ensenyem a comunicar-vos amb ells.

Pugem al carro de la diversió!

Farem equips i pujarem al carro que els mateixos alumnes conduiran, en acabar repartirem els carnets de conducció de carro!

  • Activitats des de 9,50€ per alumne, consulta'ns!

Tot allò que imagines! Activitats adaptades a cada escola i al contingut curricular, possibilitat de preparar propostes a la carta.

Contacta'ns!

Tens qualsevol dubte? T'ajudem!
  • Activitats per qualsevol grup escolar o de formació. Si sou d'un institut o qualsevol grup de formació prepararem una experiència a mida. Podeu escollir entre diversos mòduls, sempre inclouran l'experiència en carro i cavall!
  • Si teniu qualsevol pregunta ompliu el formulari i us respondrem de seguida.
Segueix-nos a les xarxes!

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.