Aprenentatge i diversió: activitats didàctiques per a escoles

Propostes adaptades als objectius curriculars on aprendrem mitjançant l'experiència i el joc

Carros, cooperativisme i vinya: descobrirem com era la vida al segle XX a Nulles

TRES ESPAIS D'APRENENTATGE

Introducció al món dels cavalls i els carreters

Com funciona un carro? Quina raça de cavalls és la que estira del carro? Aprendrem totes les curiositats i històries sobre cavalls i carros.

El cooperativisme a Nulles

La història del poble de Nulles està lligada al cooperativisme i la tradició vitivinícola. Visitarem al celler i experimentarem amb els fruits i vegetació de l'entorn.

Aventura en carro i cavall

Ens comunicarem amb els cavalls i durem les regnes en aquesta aventura. Haurem de treballar en grup per fer servir els mecanismes del carro!

DOSSIER PER A ESCOLES

Descarrega't el dossier de l'activitat on detallem el desenvolupament de les parts de l'activitat, els objectius i la metodologia.

Activitats per a escoles

Descobrim la història, la natura i la tradició vitivinícola de Nulles

L’activitat que us proposem conjuntament la Cooperativa Vinícola de Nulles i experienciesrurals.com està especialment dissenyada perquè els alumnes aprenguin mitjançant l’experiència. El nostre objectiu és oferir-vos un dia complet per descobrir en profunditat l’entorn i la tradició vitivinícola de Nulles així com la comunicació amb els cavalls i els mecanismes dels carros.

Aquesta és una activitat única a Catalunya per aprendre i experimentar. Visitarem i identificarem els conreus, les vinyes i la vegetació mediterrània al mateix temps que ens movem com ho feien en segles passats: en carro i cavall.

Mitjançant una experiència en primera persona l’alumne coneixerà la història i les tradicions catalanes dels nostres avantpassats i viurà una autèntica aventura interaccionant amb els cavalls i el carro.

 

L’activitat té diferents parts per treballar per mòduls els objectius d’aprenentatge. Aquests objectius varien depenent el cicle i edats dels alumnes així com la metodologia.

  1. Introducció al món dels cavalls i els carreters
  2. El cooperativisme a Nulles - Visita al celler modernista de Cèsar Martinell i descoberta de l’entorn
  3. Aventura en carro i cavall per l’entorn de Nulles

A través d'una visita dinàmica els alumnes podran treballar per grups els diferents objectius de cada part de l’activitat. Acabaran la jornada coneixent les característiques dels cavalls i els carros.

Aprendran que és el cooperativisme i perquè va ser tan important a Nulles així com les varietats de secà que s'hi conreen. Veurem vinyes, garrofers, avellaners i ametllers i identificarem el fruit i les característiques dels arbres i conreus i les seves variacions depenent en l'època de l'any que els trobem.

I, si han sigut prou valents i valentes ... Hauran aconseguit superar totes les proves i obtenir el carnet de conductor o conductora de carro personalitzat.

La nostra passió és aprendre de la nostra terra i compartir tot el que ens ensenya. Amb aquesta activitat volem transmetre l'estima pel territori i el respecte pels animals.

Tot allò que imagines! Activitats adaptades a cada escola i al contingut curricular, possibilitat de preparar propostes a la carta.

Activitats per a escolars des de 9,50€, contacta'ns!

 

DOSSIER PER A ESCOLES

Descarrega't el dossier de l'activitat on detallem el desenvolupament de les parts de l'activitat, els objectius i la metodologia.

activitats nens

Competències bàsiques

Autonomia i iniciativa personal. Coneixement de la natura i l'entorn. Pensar i comunicar

Àrees de coneixement

Medi natural, ciències de la naturalesa. Història i cultura al segle XIX - XX

Treball en equip

Haurem de distribur-nos les tasques i coordinar-nos per ser capaços de conduir el cavall i el carro amb èxit!

Tot un dia de diversió

Aprendrem, experimentarem i viurem una aventura única.