Travessa Valls – Montserrat, l’excursió més màgica de l’any

Falten tan sols unes hores per començar l’excursió més màgica de l’any amb tot l’equip d’experienciesrurals.com. Fa més de 20 anys que un grup de valents cavalls i carreters fan una travessa des de Valls fins a Montserrat. Més de 100 km i 5 dies d’aventures. A l’inici tots els participants eren de Valls però actualment ens ajuntem amants dels carros i dels cavalls d’arreu del territori: Marçà, Mora la Nova, Tarragona, Montblanc…

Una excursió per connectar amb la natura

Experiències Rurals sorgeix precisament de les excursions que fem durant la temporada. Però sens dubte la joia de la corona és l’anada a Montserrat. Durant 5 dies la connexió amb la naturalesa, els animals i el passat ens fan oblidar del dia a dia i ens permeten carregar-nos d’energia positiva. Per això, amb les nostres rutes, volem donar-vos l’oportunitat de gaudir per unes hores d’aquestes sensacions.

La travessa Valls – Montserrat està dissenyada pensant en el benestar dels cavalls i les persones. Ens entrenem durant mesos per aquesta excursió i els equips estan formats per un carro (el més lleuger i resistent del que es disposa) i, com a mínim, dos cavalls en cada carro, sovint els equips porten un tercer cavall per poder donar descans a un company equí en cada tram.

No dubteu en venir-nos a veure si passem a prop del vostre poble o ciutat o tenim l’oportunitat de coincidir! La ruta que fem és la següent:

Divendres 17 de maig

A les 16.00h sortim de Valls i ens dirigim a Cabra del Camp tot passant pel Pla de Santa Maria. Sobre les 19.00h arribem a Mas Biló, on fem nit.

Dissabte 18 de maig

Ens llevem d’hora per agafar forces i preparar-nos tots els equips i fem camí des de Cabra del Camp fins Vallespinosa. Sobre les 13.00h arribem al poble on dinem i, fins i tot, fem la migdiada.

Carros arribant a Vallespinosa

A les 16.00h des de Vallespinosa ens dirigim a Pontils – arribem a les 17.00h- on creuem el riu Gaià, alguns anys hi passa prou aigua i els cavalls es refresquen les potes! Finalment arribem a Bellprat sobre les 19.00h

Diumenge 19 de maig

A les 9.00h marxa tota l’excursió de Bellprat i fa camí fins a les fonts de la Fou on esmorzem i fem una parada llarga. Finalment reprenem el camí fins a arribar a Santa Margarida de Montbui sobre les 13.30h.

Un cop arribats a Santa Margarida de Montbui descansem tota la tarda, els cavalls tenen tota la tarda per jeure, menjar, refrescar-se i jugar… I els carreters i carreteres també!

El Chartreuse desprès de la seva dutxa vol dormir però veu massa herba fresca al seu voltant!
Dilluns 20 de maig

Dilluns arranquem de Santa Margarida de Montbui a les 8.00h del matí i esmorzem a la Pobla de Claramunt a les 10.00h ens veureu arribar! Un cop tots hem esmorzat i ens hidratat seguim fins arribar a Mas Brugues on dinem i fem la migdiada!

Desprès de dinar arranquem a les 16.00h i passem pel Bruc fins arribar als peus de Montserrat. Quan comencem a veure les muntanyes estem molt aprop del nostre objectiu. És un moment preciós i a la vegada trist ja que sabem que l’excursió és a punt d’arribar al final. Arribem al convent de Santa Cecília a les 19.00h

Dimarts 21 de Maig
Entrant a Montserrat amb el Salao, el Chartreuse i el Gallo. Quin gran equip!

El gran dia! Arranquem a les 9.00h tots vestits de traginers i amb els millors guarniments per entrar a Montserrat, arribarem a les 10.00h i ens podreu veure aparcats just baix del Santuari.

I…FINS AQUÍ!

Desprès de 5 dies d’aventures, de paisatges plens de sembrats i vida un autobus ens recull tant als traginers com als cavalls i tornem cap a Valls, des d’on vam començar. 5 dies plens d’emocions i anècdotes que se’ns graven al cor. Un cop arribat a casa tornem a comptar, només quedaran 365 dies per tornar-hi!

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.