El misteri de la taula de Nulles

A principis dels anys 70 a la localitat de Porrera hi havia una taula amb certs poders paranormals. Es va fer famos per respondre a les preguntes dels assistents sobre el passat, present i futur. Amb cops secs de les potes la taula donava resposta a allò que se li preguntava.

El fenomen de les taules parlants consistien en una comunicació amb els esperits mitjançant cops que feien aquestes sobre el terra.

Tres germans i una vella taula

Entre els assistents a aquestes demostracions es trobaven la família Saumell de Nulles. Tres germans, Maria del Carme de 13 anys, Rosa María de 10 i Joan Saumells de 7 anys van assistir una tarda a presenciar una d’aquelles practicaven sessions d’espíritisme. Allí van poder veure “in situ” la metodologia i en arribar a Nulles van sentir curiositat i van dur a terme allò que havien vist.

Els germans van agafar una vella taula que hi havia a les golfes feta de noguera. Segons diuen un llamp va fer caure l’arbre i amb aquella fusta van fer la taula.

Concentrats i recordant com ho havien vist a Porrera, els tres germans van posar les mans damunt la taula i, misteriosament, aquesta va començar a moure’s.

El poble de Nulles principal atracció

Aquella va ser l’espurna que va fer cremar al poble d’emoció, la notícia va córrer com la pólvora. Tothom volia veure la taula de Nulles, tots preguntaven coses que ella contestava; també ballava, caminava a dues potes i fins i tot pujava i baixava escales.

Per aquelles dates Nulles era un poblet de 500 habitants, amb escassa circulació i molta tranquil·litat.

Amb el fenòmen de la taula, els visitants van augmentar, especialment els dies festius.

La munió que anava a visitar la taula va fer necessari que la mateixa fos traslladada de la casa particular dels propietaris a l’Ajuntament del poble, a fi de no molestar a la família propietària de la taula.

Posteriorment la taula va ser transportada de l’Ajuntament al bar del poble, lloc on tots els visitants podien veure-la i fins i tot preguntar-li el que volguessin. El sistema no era dificultós: Els nens col·locaven les mans damunt del tauler i misteriosament la taula es començava a moure, com lliscant-se pel terra. Inicialment a això es va dedicar la taula, assistida per les mans dels nens a recórrer el poble. Pujant i baixant escales sense necessitat d’elevar-la, es va donar el cas, fins i tot, de portar-hi persones damunt.

El preu que es feia pagar per l’experimentació era de 50 pessetes, i la recaptació es destinava a un fons comú del poble per a construir un complex poliesportiu.

Les funcions del petit moble va ser “in crescendo” arribant a respondre sota un codi de cops a les preguntes dels nens o qualsevol interlocutor. En tot moment, els seus moviments eren ràpids però accentuava la seva velocitat si les mans de Rosa María la tocaven.

Obra del dimoni?

No va trigar molt de temps a fer-se públic el rumor que els moviments de la taula eren deguts al dimoni, qüestió pel qual sobre la base de la por va donar final a les aventures de la taula i els seus operants.
Els escèptics van afirmar que el moviment de la taula es devia a moviments neuromusculars inconscients que aportaven els nens. No obstant això aquest raonament no explica perquè la taula encertava correctament a les preguntes que se li feien…

Actualment la taula segueix estant a Nulles, reposa en unes golfes de la mateixa manera que reposava quan els germans Saumells van despertar-la. Qui sap si tots els esperits i forces que la feien ballar pels carrers de Nulles ho tornaran a fer algun dia…

Voleu descobrir moltes més històries sorprenents del poble de Nulles? Mireu totes les ACTIVITATS ESPECIAL CASTANYADA que hem preparat per vosaltres!

DEL 28 D’OCTUBRE AL 3 DE NOVEMBRE RUTES TEMÀTIQUES AMB DEGUSTACIÓ GRATUÏTA DE PANELLETS

Pack experiència

Perfecte per qualsevol ocasió, ruta en carro + visita guiada al celler modernista de Nulles + tast de vins i caves Adernats

Ruta dels Tanins

Aprèn a conduir un carro i gaudeix de la natura en una aventura apta per a tots els públics.

Tast de vins entre vinyes

Un tast de vins com mai l'has viscut, en plena natura i gaudint d'una passejada en carro de pagès.

IV Festa del Bosc de Vallespinosa

IV Festa del Bosc a Vallespinosa

12 i 13 d'octubre 2019

Days
Hours
Minutes
Seconds

La festa del Bosc i el món Rural

La Festa del Bosc de Vallespinosa arriba a la seva IVa edició carregada de novetats. Durant un cap de setmana el poble de Vallespinosa ofereix activitats i tallers gratuïts per a tots els públics. L’objectiu és que els visitants coneguin com es feien les feines del camp en segles passats i descobreixin els secrets que amaga el bosc. Les novetat d’enguany són la demostració de treball de camp amb cavall a càrrec d’Experiències Rurals i rutes en carro pels boscos de Vallespinosa (activitats gratuïtes).

Una altra novetat és la mostra de construcció i demostració del funcionament d’una carbonera a càrrec de l’Associació El Sui de Festes i Tradicions

La Festa del Bosc va néixer amb l’objectiu de vertebrar els 8 nuclis del municipi de Pontils i establir un punt de trobada. La proposta presenta diversos elements en comú, començant pel bosc, i les activitats i treballs que havien existit al territori.

dissabte 12 d'octubre

16: 30 Taller de natura

Qui viu a Comadevaques?

Muntem el nostre riu!

Dins uns aquaris muntarem el llit del riu (còdols, sorres, pedres etc.). Poc a poc hi introduïm fauna (peixos, tortugues, crancs etc.), vegetació i elements estructurals i n’anem fent una explicació. Activitat de tocar i remenar!

Seguiment de les caixes-niu del Comadevaques

Fa tres anys vam instal·lar 6 caixes-niu al torrent. Les revisarem, mirarem si s’hi han fet nius, identificarem les espècies i farem tasques de manteniment.

diumenge 13 d'octubre

ACTIVITATS GRATUÏTES Durant TOT el matí

Demostració de treball de camp amb cavall: llaurar, passar el rascle i arrossegament de troncs.

Tirada de bitlles catalanes amb premis per als millors classificats

Ruta amb carro pels voltant de Vallespinosa amb Experiències Rurals

rutes en carro

Exhibició de tall amb motoserra amb Carving Team

Mostra de construcció i funcionament d’una carbonera. Associació El Sui de Festes i Tradicions

diumenge 13 d'octubre

HORARIS ACTIVITATS

9:30h Esmorzar popular a càrrec d’Amics de St. Magí de la Brufaganya

10:00h Inici del mercat de productors i artesans de proximitat

11:00h Demostració de treball amb ramat gos d’atura català. A càrrec del Club gos d’atura català

14:00h Dinar popular + Sorteig de les escultures fetes per Carving Team

*Podeu comprar els tiquets al forn de pa Pujó a Santa Coloma de Queralt o reservar el dinar al correu electrònic festabosc@gmail.com o bé al telèfon 618 88 82 01.

16:00h Taller familiar: les abelles: una vida plena de pròpolis. A càrrec de l’Aresta Cooperativa i de Mel Cal Racó

ORGANITZA

Ajuntament de Pontils amb la col·laboració de: Associació Mediambiental la Sínia, Club de Gos d'Atura català i Associació El Sui de Festes i Tradicions

Subscriu-te a la nostra newsletter

No et perdis cap novetat, promoció o sorteig d'experienciesrurals.com

Més informació

Voleu més informació sobre la Festa del Bosc de Vallespinosa? Escriu-nos!

43428 Vallespinosa, Tarragona

La bona calçotada a Valls, temps de plantar calçots!

Valls ciutat de la calçotada

La ciutat de Valls és coneguda per dues coses: pels castells i per la calçotada. Aquesta ceba tan exquisida diuen que se la va inventar en Xat de Benaiges – entrada al bloc sobre l’orígen del calçot -. Però com amb qualsevol hortalissa aquest pagès va haver primer de fer tot el cicle. Es comença per la plantada de les cebes que amb paciència i fred acabaran convertint-se en calçots.

Durant l’agost i setembre es planten les cebes. Per gaudir d’una bona calçotada en caldran calçots de primera qualitat. Això ho aconseguirem plantant les cebes en una terra amb una mica de calç que donarà la dolçor típica del vegetal. Com diu un molt bon amic “El calçot vol fred” i així és. Amb un clima fred les cebes creixen més poc a poc i són més gustoses.

Una activitat única per descobrir tots els secrets de l’autèntica calçotada de Valls

Així, la millor calçotada és la que es fa a partir del gener ja que el fred ha fet que el calçot creixi lentament.

Durant tota la temporada del calçots us proposem una activitat única per aprendre curiositats sobre la calçotada de Valls mentre conduïu un autèntic carro de pagès i els nostres cavalls. L’activitat inclou la calçotada en un dels millors restaurants de la comarca per gaudir a taula de tot el que hem après.

MÉS INFORMACIÓ EXPERIÈNCIES CALÇOTADA

calçotada valls

IGP Calçot de Valls

Per garantir que els calçots són de primera qualitat ja fa 25 anys que existeix la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”. Per etiquetar-se com a calçot amb IGP de valls el ceballot ha de fer entre 15 i 25 centímetres de cama blanca i d’1,7 a 2,7 centímetres de diàmetre. L’àrea de producció del Calçot de Valls no només es concentra a aquesta ciutat, sinó que està constituïda per terrenys ubicats als termes municipals de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.

Per acostar-vos el món de la calçotada i totes les curiositats sobre els calçots, la salsa i aquesta tradició tan nostrada tornem a repetir l’Experiència calçotada.

 

2a Festa de la Verema de la Vinícola de Nulles

El 29 de setembre celebrem la 2ª Festa de la Verema. Un dia per descobrir els secrets d’aquest art ancestral. Pujarem els nens i les senalles als carros centenaris d’Experienciesrurals.com i enfilarem camí a la vinya.

Després d’una passejada entre vinyes, veremarem a ma i esmorzarem entre ceps per agafar forces. Finalment, tornarem al celler per a trepitjar el raïm i obtenir-ne el preuat most. Most que podrem embotellar i prendre cap a casa. Feu la vostra pròpia etiqueta i personalitzeu l’ampolla que us endureu!

Això no és tot! A les 12.30h concert vermut amb Fenya Rai, tast de vins i caves Adernats Vins&Cava, concurs de porró i molta, molta gresca.

📌 No us ho podeu perdre, places limitades!

Verema + concert: 18€ (8€ fins als 16 anys)
* Inclou copa, barret, esmorzar de veremador i consumició 🍷

Concert = 6€ (3€ nens fins a 16 anys)
* Inclou copa i consumició

Reserves al 977 602 622 i enoturisme@vinicoladenulles.com

Temps de batre

harvest

Cap a finals de juny quan els sembrats ja estaven a punt els pagesos segaven els camps per obtenir-ne el cereal. Ara tot el procès està mecanitzat però els orígens d’aquesta feina eren manuals i l’eina per excel·lència utilitzada per a segar va ser la falç.

Les primeres falçs probablement van ser fetes amb la mandíbula d’algun animal amb petites pedres de sílex incrustades. Posteriorment es va anar perfeccionant l’eina i es feia servir una fusta corbada. Amb l’edat de bronze se’n van començar a fabricar de metall.

La sega s’havia de fer en el moment precís per tal que el gra no madurès massa i caigués tot a terra. Aquesta era una de les preocupacions més gran. Com sovint sembraven barreja o mestall els temps de maduració de les diferents varietats o espècies de la barreja no coincidia i l’elecció oportuna de les dates era complicada.

En aquest document podreu consultar l’article “Avia: Festes del segar i el batre” on trobareu interessants entrevistes i fotografies antigues.

[download id=”1133“]

Vicenç Xandri pagès d’Avià s’havia estat al Puig d’Obiols explica:

“Es formaven colles [Per organitzar la sega] encapçalades pel cap de colla. A cada poble es feien les seves, i es començava la feina cap al Bages; els nostres pares havien anat fins i tot a marina. […] els camps queden lluny, i per això quan encara era fosc ens carregaven en un carro amb vela perquè fòssim al camp a punta de clar.”

Després de segar el batre

Una vegada segat el cereal i traslladat a l’era s’havia de separar el gra de la palla i del boll, és a dir, s’havia de batre. L’espai on es feia sovint no era permanent i cada any havien d’escollir un terreny amb la terra ben compactada tot i que es conserven algunes eres de batre enrajolades en pobles o propietats particulars com a Casafort.

era de batre casafort
Es netejava l’era i es preparava el carro per carretejar les garbes. Es treien els empostissats que anaven situats al nivell de les vares i en el seu indret que penjava una “solera” per sota el fusell- sostinguda per mitjà d’unes cadenes- fins a uns dos pams del terra; es posava una “escaleta” al darrere per poder carregar amb més llargada; a les baranes s’hi fermaven uns “estaquirots” -pals de fusta amb punta- que clavant-ho garbes a ambdós costats permetien carregar amb més alçària, i es penjava la llarga soga amb corriols que hauria de servir per subjectar la carretada.

El contacte amb cavalls redueix l’estrès en nens i joves

Els cavalls són la nostra passió i a nosaltres no ens calen evidències científiques que ens diguin els beneficis d’estar amb equins. En totes les nostres rutes us expliquem anècdotes sobre ells i teniu l’oportunitat de gaudir amb ells. Són tantes les qualitats dels cavalls que fan que siguin els nostres millors amics…

Us deixem amb aquest interessantíssim article:

Beneficis de relacionar-se amb cavalls

Un estudi de 2015 de la Universitat Estatal de Washington (els Estats Units) revela que els nens i joves que estan en contacte amb cavalls experimenten una reducció substancial de l’estrès.

Els resultats de la recerca, publicats en el Butlletí Interacció Humà-Animal de l’Associació Estatunidenca de Psicologia d’abril de 2015, apunten al fet que la interacció entre persones i equins provoca un canvi en els nivells de l’hormona de l’estrès, el cortisol, en els nens i joves.

Es tracta del primer estudi en aquest sentit i basat en la prevenció, ja que està demostrat que els patrons saludables d’aquesta hormona poden protegir contra el desenvolupament de problemes de salut, tant física com mental. A més, les mostres de saliva es prenen de forma no invasiva i sense provocar canvis en les persones.

Evidències científiques

Mentre que altres estudis de la interacció humà-animal amb cavalls, gossos, gats i altres animals de companyia s’han centrat en la millora de les competències socials, l’autoestima i el comportament en els nens, fins al moment no s’havia comprovat el per què succeïen aquestes experiències positives. Aquest estudi es va centrar en un programa de 12 setmanes amb un total de 130 nens i nenes.

Els investigadors van partir de la premissa que l’hormona de l’estrès funciona segons la manera com percebem l’estrès i com l’enfrontem: l’estrès no és sol el que experimentem, sinó com interpretem la importància del factor estressant. Per exemple, un nen davant un cavall gran i desconegut pot experimentar més estrès que quan es troba amb un animal més petit i familiar.

Basat en tècniques naturals d’equitació, el programa va proporcionar 90 minuts a la setmana per a aprendre sobre el comportament del cavall, la seva cura, condícia, maneig, l’equitació i la interacció amb ells. Mentre que els participants van proporcionar sis mostres de saliva entre dos dies abans i després de les 12 setmanes. Els investigadors van comparar els nivells i els patrons del funcionament de l’hormona de l’estrès mesurant el cortisol. El resultat: els nens que van participar en el programa tenien nivells de cortisol significativament més baixos durant el dia i la tarda en comparació amb els altres nens. Els nivells més alts d’aquesta hormona, especialment en la tarda, es consideren un factor de risc potencial per al desenvolupament de la psicopatologia.

D’aquesta forma, l’estudi recolza altres recerques sobre l’impacte positiu de la interacció entre humans i cavalls fets per professionals en equitació terapèutica, pares de família i nens.

Font: equisens.es

Travessa Valls – Montserrat, l’excursió més màgica de l’any

Falten tan sols unes hores per començar l’excursió més màgica de l’any amb tot l’equip d’experienciesrurals.com. Fa més de 20 anys que un grup de valents cavalls i carreters fan una travessa des de Valls fins a Montserrat. Més de 100 km i 5 dies d’aventures. A l’inici tots els participants eren de Valls però actualment ens ajuntem amants dels carros i dels cavalls d’arreu del territori: Marçà, Mora la Nova, Tarragona, Montblanc…

Una excursió per connectar amb la natura

Experiències Rurals sorgeix precisament de les excursions que fem durant la temporada. Però sens dubte la joia de la corona és l’anada a Montserrat. Durant 5 dies la connexió amb la naturalesa, els animals i el passat ens fan oblidar del dia a dia i ens permeten carregar-nos d’energia positiva. Per això, amb les nostres rutes, volem donar-vos l’oportunitat de gaudir per unes hores d’aquestes sensacions.

La travessa Valls – Montserrat està dissenyada pensant en el benestar dels cavalls i les persones. Ens entrenem durant mesos per aquesta excursió i els equips estan formats per un carro (el més lleuger i resistent del que es disposa) i, com a mínim, dos cavalls en cada carro, sovint els equips porten un tercer cavall per poder donar descans a un company equí en cada tram.

No dubteu en venir-nos a veure si passem a prop del vostre poble o ciutat o tenim l’oportunitat de coincidir! La ruta que fem és la següent:

Divendres 17 de maig

A les 16.00h sortim de Valls i ens dirigim a Cabra del Camp tot passant pel Pla de Santa Maria. Sobre les 19.00h arribem a Mas Biló, on fem nit.

Dissabte 18 de maig

Ens llevem d’hora per agafar forces i preparar-nos tots els equips i fem camí des de Cabra del Camp fins Vallespinosa. Sobre les 13.00h arribem al poble on dinem i, fins i tot, fem la migdiada.

Carros arribant a Vallespinosa

A les 16.00h des de Vallespinosa ens dirigim a Pontils – arribem a les 17.00h- on creuem el riu Gaià, alguns anys hi passa prou aigua i els cavalls es refresquen les potes! Finalment arribem a Bellprat sobre les 19.00h

Diumenge 19 de maig

A les 9.00h marxa tota l’excursió de Bellprat i fa camí fins a les fonts de la Fou on esmorzem i fem una parada llarga. Finalment reprenem el camí fins a arribar a Santa Margarida de Montbui sobre les 13.30h.

Un cop arribats a Santa Margarida de Montbui descansem tota la tarda, els cavalls tenen tota la tarda per jeure, menjar, refrescar-se i jugar… I els carreters i carreteres també!

El Chartreuse desprès de la seva dutxa vol dormir però veu massa herba fresca al seu voltant!
Dilluns 20 de maig

Dilluns arranquem de Santa Margarida de Montbui a les 8.00h del matí i esmorzem a la Pobla de Claramunt a les 10.00h ens veureu arribar! Un cop tots hem esmorzat i ens hidratat seguim fins arribar a Mas Brugues on dinem i fem la migdiada!

Desprès de dinar arranquem a les 16.00h i passem pel Bruc fins arribar als peus de Montserrat. Quan comencem a veure les muntanyes estem molt aprop del nostre objectiu. És un moment preciós i a la vegada trist ja que sabem que l’excursió és a punt d’arribar al final. Arribem al convent de Santa Cecília a les 19.00h

Dimarts 21 de Maig
Entrant a Montserrat amb el Salao, el Chartreuse i el Gallo. Quin gran equip!

El gran dia! Arranquem a les 9.00h tots vestits de traginers i amb els millors guarniments per entrar a Montserrat, arribarem a les 10.00h i ens podreu veure aparcats just baix del Santuari.

I…FINS AQUÍ!

Desprès de 5 dies d’aventures, de paisatges plens de sembrats i vida un autobus ens recull tant als traginers com als cavalls i tornem cap a Valls, des d’on vam començar. 5 dies plens d’emocions i anècdotes que se’ns graven al cor. Un cop arribat a casa tornem a comptar, només quedaran 365 dies per tornar-hi!

La creació del cavall, una preciosa llegenda àrab

Acontinuació us expliquem una preciosa llegenda sobre la creació del cavall:

Déu recorria el món després de la creació quan en passar pel desert va sentir els crits i el plor d’un beduí.

En preguntar-li perquè plorava, l’àrab li va respondre:

“ Vaig veure les riqueses que els altres pobles van guanyar i per a mi només em vas donar sorres”. Déu va percebre que no havia estat just en la distribució dels béns de la terra, i li va dir:

“No ploris més, et compensaré donant-te un regal que no li vaig donar a cap poble”. I prenent amb la mà dreta al vent del sud que passava, va dir:

“Plasma’t, vent del sud! Faré de tu una nova criatura. Seràs el meu regal i el símbol d’amor al meu poble”.

“Perquè siguis únic i que mai et confonguin amb les bèsties, tindràs: la mirada de l’àguila, el coratge del lleó i la velocitat de la pantera. De l’elefant et dono la memòria, del tigre la força, de la gasela l’elegància. Els teus cascos tindran la duresa del sílex i el teu pèl la suavitat del plomatge del colom. Saltaràs més que la daina, i tindràs el far del llop. Seran teus els ulls del lleopard a la nit, i t’orientaràs com el falcó, que sempre torna al seu origen. Seràs incansable com el camell, i tindràs del gos l’amor al seu amo”.

“I finalment, Cavall del Sud et dono perquè siguis únic: la bellesa de la Reina i la majestuositat del Rei”.

Déu li va dir al Vent del Sud: “Converteix-te en sòlida carn perquè vull fer de tu una nova criatura, perquè m’honri i humiliï als meus enemics i perquè serveixi a aquells que estiguin sota la meva potestat”. I el vent del Sud va respondre:
“Faci’s la teva voluntat segons el teu desig”.

Llavors Déu va prendre un grapat de vent i va bufar creant el cavall i dient: “Et diràs àrab i la virtut inundarà el pèl de les teves crineres i la teva gropa. Seràs el meu preferit entre tots els animals perquè t’he fet amo i amic. T’he conferit el poder de volar sense ales, ja sigui en l’atac o en la retirada. Asseuré als homes en la teva gropa i resaran, m’honraran i cantaran al·leluies en el meu nom…ara veu! I viu en el desert quaranta dies i quaranta nits…sacrifica’t i aprèn a resistir la temptació de l’aigua, bronzeja el color del teu cos i alleugereix els teus músculs de greix…perquè del vent véns i vent has de ser en la carrera”.

El cavall de raça àrab deu la seva reputació a la seva intel·ligència, caràcter fort i resistència excel·lent. Amb el seu cap característic i la cua sempre enlaire, el cavall àrab és una de les races de cavalls millor reconegudes en el món. És una de les races de cavall més antigues, ja que hi ha evidència arqueològica de fa 4.500 anys de cavalls molt similars als àrabs moderns.

Curiositats: Temps de frigola, tem o tomaní

aventura natura

Ara que s’apropa setmana santa volem aprofitar per parlar-vos d’una planta que comença a florir just en aquesta època. La planta associada a les festes de Setmana Santa i Pasqua, que se celebren pels volts de la primera lluna plena de Primavera, és la farigola.

Ens encanta viure aventures i gaudir de la natura. Conèixer el paisatge i veure com canvia cada setmana és emocionant. Poder aprendre coses noves a cada estació ens fa estimar encara més el territori.

La farigola és una planta també coneguda amb els noms de timó, timonet o tomell. Amb els menys habituals tem, tomaní o frigola. Fora del nostre país, aquesta planta és coneguda amb el nom espanyol “tomillo”, amb els mots “elharr, ezkai, ispillu o erle-bedarr (herba de les abelles)” de l’euskera, amb l’anglès “tyme” i amb l’italià “timo”.

La farigola és una herba fantàstica per experimentar, olorar i identificar els colors. Amb els més petits aprofitem per descobrir l’entorn. Aprofitant una de les parades baixem del carro per experimentar amb aquest regal que ens fa la natura. Amb aquesta experiència els nens i nenes aprenen a identificar mitjançant els colors i l’olor què és la farigola. Estem convençuts que aquesta és la millor manera d’aprendre i gaudir de la natura.


La farigola i les tradicions de pasqua

S’explica que el dia de la mort de Crist la muntanya del Calvari va florir de farigola.Per això diem que la farigola ressuscita cada any per aquestes dates i perfuma extraordinàriament l’ambient a la vegada que contribueix també a la resurrecció de Crist.

Aquests dies són molts els que, sols o en companyia, surten als boscos a cercar aquesta herba, tal i com recull el refranyer: “Divendres Sant anem a collir farigola al camp”. És una creença molt estesa que aquesta herba collida el Divendres Sant al matí no perd la flor i té virtuts especials.

La setmana santa coincideix sempre amb la primera lluna plena de la primavera. Això fa que aquest sigui el millor moment per a la recol·lecció de les plantes i herbes ja que la lluna plena altera la sàvia i les virtuts de la farigola estan reforçades.

“La farigola que es cull en Dijous Sant es conserva sempre fresca”

Com recull el refranyer popular, collida en lluna plena es diu que les propietats i virtuts de la planta augmenten

No deixeu passar l’oportunitat de conèixer totes aquestes històries i curiositats. Aprofieu la Setmana Santa per gaudir d’una aventura en carro i cavall. Una experiència divertida i didàctica que us farà gaudir de la primavera en família.

PROMOCIÓ SETMANA SANTA 20% de descompte

Activitats en família

Volem que tothom qui ens visiti s’endugui una experiència inoblidable per això hem dissenyat amb amor totes les activitats en família que us proposem. Les propostes són genials ja sigui per fer alguna cosa diferent el cap de setmana com per celebrar un aniversari… També fem rutes a mida!

A experiències rurals tenim un objectiu clar: compartir la nostra passió amb les famílies que ens visiten

Per aquest motiu us proposem activitats que faran gaudir petits i grans. Totes les propostes estan pensades per viure una aventura i, a la vegada, aprendre els secrets de l’entorn.

Estem ben aprop de la Ruta del Cister, de fet, l’entorn que acull les nostres rutes és la plana de secà, en una entrada del bloc anterior us parlàvem de les característiques de la natura que ens envolta. Podeu recuperar-lo AQUÍ

Aventura i aprenentatge

La capacitat dels nostres carros és limitada perquè estimem i respectem els cavalls per sobre de tot. Sovint per gaudir de les activitats en família ens cal més d’un carro i això fa l’experiència encara més divertida. Tenim programades diverses parades per poder baixar del carro i experimentar amb la natura. Ara, que és època de farigola, descobrim les olors, els colors i l’esclat dels primers ceps que comencen a brostar. Els més menuts s’ho passen d’allò més bé olorant la farigola, el romaní i totes les herbes aromàtiques que trobem pel camí.

Activitats en família des del més gran fins al més petit

Les propostes d’experienciesrurals.com també permeten que els més grans de tots, els avis i les àvies, recordin les aventures de quan èren petits. Molts d’ells anàven en carro i per això aquesta proposta és ideal per tota la família.

Aconseguiu el carnet de conductor/a de carro!

La ruta estrella per als més petits és la Ruta dels Tanins. Una proposta on els més hàbils i valents podràn aconseguir el carnet de carro d’experienciesrurals.com. Aprendràn a conduir i dirigir un cavall i a fer servir els mecanismes del carro!