Escapada Sant Joan a Nulles

Escapada Sant Joan, escapada casa rural junio, escapada san juan tarragona, escapada sant joan costa daurada

Aquest any tornarem a viure un revetlla diferent però igual d’especial! Gaudeix d’una escapada per Sant Joan plena d’activitats i amb el caliu d’un poble. No hi faltarà l’arribada de la simbòlica Flama del Canigó, l’encesa de la Foguera de Sant Joan i la màgia de la nit més curta de l’any. Consulta tot el programa de Sant Joan a Nulles, segueix llegint!

Planifica ara la teva escapada de Sant Joan a Nulles: 47’00€ per persona* – 2 nits a Ca la Lola + coca de Sant Joan + ampolla de Cava + Ruta en carro i cavall – o pack 1 nit 38’00€ per persona*

*Preu grup 8 persones, consultar grups més petits.

Actes programats Sant Joan Nulles 2021

19.30 h Recollida de la Flama del Canigó a Valls

        • Arribada de la Flama a Bellavista
        • Trasllat de la Flama de Bellavista a Nulles caminant

21.20 h Lectura del manifest

21.30 h Encesa de la Foguera de Sant Joan

22.00 h Sopar per grups de la revetlla de Sant Joan

La revetlla serà per carrers i per grups per tal de complir amb les mesures establertes pel PROCICAT.

A més, Sant Joan Valls 2021 del 18 al 25 de juny , Festa Major a 5 minuts de Nulles. Concerts de Zoo, Stay Homas, balladetes del seguici… consulta la programació aquí >>>

La Flama del Canigó

Aquesta tradició s’inicia l’any 1955 amb Francesc Pujada, Esteve Albert i Josep Deloncle amb la idea d’encendre els focs de la Nit de Sant Joan al cim d’aquesta muntanya. El 1963 inicien el costum de baixar el foc del cim i encendre les fogueres de la Catalunya del Nord. Malgrat la dictadura franquista aquesta costum es va anar estenent per tot el territori agafant un simbolisme de catalanitat identitari. Actualment aquesta flama arriba a més de 400 municipis de Catalunya que acabem repartint la Flama pels pobles com el nostre, Nulles.

El ritual consisteix en agafar la flama (encesa des del 1965) de la cuina del Museu de la Casa Pairal, al Castellet de Perpinyà el 22 de juny i la pugen al cim del Canigó. Un cop dalt renoven el foc encenent una nova foguera, llegeixen un manifest i a l’alba del 23 de juny baixen el foc cap a diferents punts dels Països Catalans fent relleus a peu, en bicicleta o en cotxe.

La celebració i el foc de Sant Joan

El foc ha estat lligat des de temps immemorials a les celebracions i en especials als solsticis. En el d’hivern hi és present en la tradició del tió de la que us en vam parlar al blog. Però a l’estiu també. La nit del solstici d’estiu és la nit més curta de l’any. La natura es troba en el seu punt àlgid i els quatre elements tenen més força i capacitat d’influència que en cap altre dia de l’any. D’aquesta creença se’n han desprès rituals i festes que tot i que han anat variant han arribat fins els nostres dies.

El foc purifica, simbolitza nova vida i al medi rural se segueix conservant com a element de renovació encara que sigui per cremar adròmines velles. Antigament als pobles s’encenien fogueres cada cop que es reunien a la plaça per celebrar alguna cosa. La nit de Sant Joan el foc renova i purifica, és motiu de festa i segons la tradició qui salta la foguera aquesta nit mentre pensa un desig aquest es farà realitat.

Les dites de Sant Joan

• Sant Joan, el dia més gran
• Sant Joan, de les festes va al davant
• Per Sant Joan tot neix i tot creix
• Per Sant Joan tot es fa gran
• Per Sant Joan, el primer bany
• La que es gronxa per Sant Joan aviat troba galant
• Pluja Joana podreix l’avellana
• Per Sant Joan, les garbes al camp; i per Sant Pere, a l’era
• Qui es pentina per Sant Joan no té polls en tot l’any

Escapada Sant Joan

Escapada Sant Joan a Nulles

Escapada Sant Joan, escapada casa rural junio, escapada san juan tarragona, escapada sant joan costa daurada Aquest any tornarem a viure un revetlla diferent però

Llegir més »

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.