Com és la comunicació dels cavalls?

Els cavalls, com les persones es comuniquen entre ells i també amb la resta de la comunitat. Un renill o un esbufec poden voler dir moltes coses depenent el context en què es trobi el cavall.

Molts dies estem fent feina i sentim com el Xucrut, el Chartreuse o el Gallo fan carreres dins del seu box. Quan ens apropem podem veure com sovint rebufen, o aixequen la cua a mitjana altura.

En aquest context, és la seva forma de demostrar alegria i empenta; és un comportament molt comú que ens serveix també per valorar la forma psicofísica del nostre amic.

Un cavall amb algun problema no tan sols físic sinó també psicològic, difícilment tindrà aquest tipus de manifestació impetuosa i alegre. En aquesta situació a vegades també renillen, els renills són els senyals acústics més característics de la comunicació dels cavalls. Segons la intensitat d’aquest pot tenir diferents significats.

comunicació dels cavalls

Quan un renill es fa en un to suau en el moment en què un cavall està en contacte amb un altre vol dir exaltació. Un renill més potent pot significar l’avís d’una amenaça i quan dos cavalls estan en contacte i es produeix més aviat un renill curt com un crit pot ser un avís entre ells, una salutació, ganes de jugar…

Un rebuf no és el mateix que un renill. De la mateixa manera també depèn del context en què ens trobem, el Xucrut al seu box renilla perquè està content però els significats poden ser diversos: d’alarma, d’emoció o de desafiament.

Quan els cavalls estan al seu box corrent en llibertat sovint rebufen de plaer mentre troten o galopen. Quan un cavall està cansat i no vol que el muntin més o no vol seguir enganxat a vegades rebufa d’avorriment o cansament. El rebuf en la comunicació dels cavalls també ens pot indicar el malestar de l’animal, quan pateix un còlic o té alguna ferida pot rebufar de dolor.

Per tenir cura dels nostres cavalls és molt important estar atentes sempre a la seva comunicació tant corporal com els senyals acústics que fan. A vegades però, la comunicació més potent és la que tenim quan els mirem als ulls i podem entendre’ns tan sols amb la mirada.

els cavalls comunicació

ja han provat les nostres experiències...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Obtenir més informació aquí.